Mendizabal-Balerdi 22 Oskoz-Agirre 21

Mendizabal eta Balerdi Euskal Ligaren finalera

Egoitz Unamuno 2023ko mar. 6a, 09:23

Zapatuan, partidu ikusgarria eta borrokatua jokatu zuten antzuolarrek eta iruindarrek Araneko frontoian. Azkenean, gutxienekogaitik, Soraluzeko pilota klubeko Mendizabal eta Balerdi antzuolarrak gailendu zitzaizkien Oberenako Oskoz eta Agirre iruindarrei: 22 eta 21. Euskal Ligako finalaurreko partidua zen, eta horrenbestez, irabazleek finalerako txartela lortu zuten. Federazioak datozen egunetan jakinaraziko du noiz eta non jokatuko duten finala.

Aspaldiko partez, zapatuan ikusle mordoxka batu zen Araneko frontoiko armailetan eta emozioz betetako partidua ikusi ahal izan zuten. Izan ere, partiduaren lehen zatian Mendizabal eta Balerdi alde handiarekin aurreratu baziren ere (10-4), partiduaren bigarren zatian iruindarrek markagailua berdintzea lortu zuten (18-18) eta ondoren, azken tantoraino borrokatu zuten garaipena (21-21). Azkenean, Soraluzeko Klubeko pilotariek eskuratu zuten azken tantoa eta horrekin batera, final handirako txartela.