11:30ean kozinatzen hasi eta 13:00etarako entregatu behar izan zituzten prestatutako bakailaoak 16 partaideek.
Taula gainean zain zituzten epaimahaikideak, “sukaldean urte asko sartutakoak eta asko dakitenak”, udal ordezkariaren esanetan. Amaia Ormaetxeak, Jabi Garmendiak, Inma Matutek eta Jabi Garatek ikusi, probatu eta puntuatu zituzten 16 platerak eta aitortu zuten ez zela erraza izan hiru onenak aukeratzea, “maila oso altua” izan baitzen eta gainera, partaideek “meritu handia” baitute “jende artean, denen aurrean horrela kozinatzearren”.
Txapeldunak eta partaide guztiak
Edozelan ere, puntuen arabera, honakoak izan ziren aurtengo txapeldunak.
- 1. saria: Andoni Calles eta Jon Basauri.
- 2. saria: Igor Garmendia eta Jagoba Zubiaurre.
- 3. saria: Julio Rascon Garcia eta Jose Miguel Rascon Garcia.
Parte hartu zuten 16 bikoteak, berriz, honako hauek izan ziren:
Andoni Calles eta Jon Basauri
Roberto de la Rosa eta Diego Sanchez
Iñaki Larrañaga eta Ekain Larrañaga
Joseba Barrutia eta Ramon Agirre
Julio Rascon eta Jose Miguel Rascon
Paulo Couto eta Iker Maquinay
Petri Rolo eta Esther Cruz
Igor Garmendia eta Jagoba Zubiaurre
Ander Epelde eta Piedad Gallastegi
Aitor Prieto eta Aitor Cerrejon
Ignazio Zubizarreta eta Angel Aldazabal
Jose Antonio Fulgencio eta Anton Estevez
Izaskun Iribecampos eta Juan Manuel Agirrezabal
Isabel Rebolledo eta Alberto Bengoa
Eki Elduaien eta Jon Elduaien