San Blas opilen bitartez bertakoa bereganatzen

Ubane Madera 2018ko ots. 1a, 09:34

Auzokoko kideak San Blas opilak egiten. Argazkia: Auzoko

Bertakoek ez ezik, bertakotzen diharduten kanpotarrek ere gustuko dituzte Soraluzen halako tradizio handia duten San Blas opilak. Auzokon San Blas opilen gaineko ikastaroa egin zuten herenegun, opil gozo askoak lortuaz. Otsailaren 20rako, berriz, Marokoko gozogintza ikastaroa egingo dute, aditu onenen eskutik: marokoarren eskutik.

Opilak egiteaz aparte, egindakoa partekatu egin zuten Auzokoko kideek, eta esan beharra dago haien opilek ez zutela batere inbidiarik hemengoekin.

Gozogintza ikastaroa

Ekimenarekin gustura, hurrengo hitzordua egin dute dagoeneko: otsailaren 20an Marokoko gozogintza ikastaroa egingo dute, 15:00etatik 16:30era. Irakaslerik onenek gidatuko dute saioa, bertatik etorritako marokoarrek. Eta ekimen hori, egiten dituzten gainontzeko guztiak moduan, zabalik dago bertan parte hartu nahi duen edozeinentzat.

“Bestelako saioak ere egingo ditugu: musika eta kantua, dantza, e.a. Etorri ezagutzera eta zure ekarpena egitera!”, egin dute gonbita Auzoko ekimenetik.

Informazio gehiago behar izanez gero: 943 75 13 04 (Maialen) edo maialen@pilpilean.eus.