Gaztañerre Azoka, berrikuntzaz beteta

plaentxia_com 2008ko urr. 29a, 13:26

Azaroaren 8an Gaztañerreko Azoka egingo da herrian. Ez da ospakizunik faltako egun horretan baina antolatzaileek, aurten, ospakizunetatik harutzago joatea erabaki dute, baserri giroa eztabaidagai ipinita.

Izan ere, baserriari eutsi eta bultzada bat emate aldera, hausnarketarako eta esperientziak trukatzeko aukera emango dute Gaztañerre Azokarekin batera antolatuko diren hitzaldi eta emanaldiek.
 
 
 
 
 
 
 EGITARAUA:
Azaroak 5, eguaztena:
Mahai ingurua: Baserria eta gazteak etorkizunari begira. + Gazta dastaketa
19:30ean Karpan
Azaroak 6, eguena:
Hitzaldia: Hitzez, emakume baserritarren taldea.
16:00etan Udaletxeko Saio Aretoan
"Transgenics" bideoa
19:00etan Karpan
Azaroak 7, barixakua:
Hitzaldia: Euskal Herriko Hazi Sarea
19:00etan Karpan
 
Mahai inguruko gonbidatu nagusiak, Josu Gil (artzai eibartarra), Iñaki Ansola (Mausitxa baserriko gaztagilea), Itziar Arkonada (Uztaro Barazki Kooperatibako kidea) eta Pello Rubio (Nekazari ekologikoa) dira. 
 
{mosimage}
{mosimage}
Iñaki Ansola (Mausitxa) Hitzez emakume taldea
{mosimage}
{mosimage}
 Josu Gil (Artzaia)  Uztaro kooperatiba
 {mosimage}  {mosimage}
Ogi ikastaroa
Azokako irudia
 

Azoka eguna, azaroak 8

 

09:00etan:        XIII. Gaztañerre Azokaren hasiera.

11:30ean:         Umeentzat nekazal jolasak, Kukumixo aisialdi taldearen eskutik. Kiroldegian

                        Basaklown, kale animazioa.

12:00etan:        Bertsolarien saioa Erregetxean eta Karpan.

Uxue Alberdi, Amaia Agirre, Urko Egaña eta Eneritz Zabaleta.

Joaldunak kalez kale.

12:30ean:         Umeen dantza-antzerkia Erregetxean.

13:00etan:        Abesbatzaren saioa Erregetxean.

Jarraian, XIII. Gaztañerre Azokako sari banaketa eta aittitta-amama nagusienei omenaldia.

14:30ean:         Babajan herrikoia Karpan.

19:00etan:        Imuntzo eta Belokirekin erromeria karpan. Tartean, Larrain Dantza.

 

Azaroaren 15ean, Ogi ikastaroa:

Baserriko labe tradizionalean ogia nola egiten den ezagutzeko aukeraz gain, norberak bere masa eta ogia egingo du.

NOIZ: Azaroaren 15ean, zapatua(goizez)
NON: Kirueta baserrian
IZEN EMATEA: Pil-pilean (943 75 13 04 edo koordinazioa@pilpilean.com)